Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem „Odgojno-obrazovna, zdravstvena i socijalna infrastruktura za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom“

13.04.2021

Konferencija pod nazivom „Odgojno-obrazovna, zdravstvena i socijalna infrastruktura za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom“ održala se od 6.-8.travnja 2021. u Primoštenu, hotelu Zora. Centar za rehabilitaciju Zagreb sudjelovao je  s tri rada na znanstveno stručnoj konferenciji.

Drugog dana konferencije  predstavljen je rad podružnice Sloboština, Odjela psihosocijalne podrške, kroz dvije prezentacije. Prof.  Vlatka Kamenarić Blašković predstavila je rad: „Primjena slikovnog materijala u obitelj djeteta s teškoćama u razvoju“ napravljen u suradnji i koautorstvu s Tenom Matijaš spec. rane intervencije i dr. sc. Dajanom Bulić.

Edukacijska rehabilitatorica Tea Čivrag  prikazala je  dugogodišnji i priznati rad Odjela stručne podrške u obitelji  podružnice Sloboština radom „Stručna podrška u obitelji djece s teškoćama u razvoju“ koji je napravila u koautorstvu s prof. Mariselom Blažek i prof. Anom Markulin.

Oba rada pokazala su kvalitetan te inovativan rad podružnice Sloboštine prateći suvremene spoznaje u edukacijskoj rehabilitaciji.

Treći dan konferencije kolegice Martina Pavić, mag.rehab.educ., Tamara Kralj, spec. kliničke psihologije, Filipa Bašić, radni terapeut i Ivana Poslon Hrvoj, dipl.soc.radnik s prezentacijom „Devet mjeseci „Odmora (od skrbi)“  uspješno su predstavile projekt  “Razvoj usluge Odmor od skrbi uz osnaživanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji” financiran sredstvima europskog socijalnog fonda.

Kroz tri dana na konferenciji prisustvovale smo aktivno na izlaganjima i predstavljanjima radova drugih kolega te interaktivnim radionicama. Zbog poštivanja epidemioloških mjera konferencija  se održavala paralelno u dvije dvorane te virtualno putem YouTube kanala.

Ova konferencija još je jedan dokaz nužnosti stručnog usavršavanja i praćenja novih i inovativnih usluga i modela rada edukacijske rehabilitacije. Nove spoznaje koje smo stekle tijekom ove konferencije implementirat ćemo u daljnji osobni i profesionalni rast.