Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb

S obzirom na svoju primarnu misiju, Centar za rehabilitaciju Zagreb ustanova je u djelatnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Rad Centra organiziran je u sjedištu, u dvije podružnice i dvije dislocirane jedinice.

Sadržaji i oblici rada u radionicama slični su kao u podružnicama Ilica i Orlovac.

Otvaranje radionica


Nakon otvaranja prve radionice za radnu i socijalnu rehabilitaciju (Podružnica ILICA) uočili smo potrebu otvaranja radionica u različitim djelovima grada (istok, zapad, sjever, jug), što bliže mjestu stanovanja korisnika radionice

god. radionica
1999. radionice: SUSEDGRAD, DUBRAVA, ČRNOMEREC, CENTAR
2000. novi objekt radionice: SUSEDGRAD, DUBRAVA, CENTAR
2005. radionice: SUSEDGRAD, DUBRAVA
2012. radionice: CENTAR, SESVETSKI KRALJEVEC

Otvaranje nove kuće “Sloboština II”


Ponosni i radosni otvorili smo 7.10.2003. godine predivnu građevinu za naše korisnike u Sloboštini II. Otvorenje doma pripremano je od trećeg mjeseca 2003. godine. U suradnji sa svojim bližim suradnicima krenula sam u pripreme za otvorenje. Nakon mučnih dogovaranja oko financijske konstrukcije, polagano se bližio kraj, a sve se odvijalo pod budnim okom gđe. Vagić iz Skupštine grada.

Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb

Kad su se kockice presložile, preostalo nam je još proširenje i adaptacija kuhinje, kao i dodatnih 2. mil. kuna jer se postojeći kapacitet Centra povećao za 150 osoba. Naš predstojnik Mario Dujmović došao je na ideju da se ne dograđuje kuhinja na vanjski dio, već da se proširi postojeći prostor. No, ni ovoga puta nije bilo oklijevanja, te su Grad i Ministarstvo bratski podijelili svaki svoj dio i financijska konstrukcija je zatvorena.

Tijekom ljeta dostavljala se oprema koju je pedantno primala, vraćala i ponovno preuzimala nova predstojnica Alma Barjaktarević.

Kada je na kraju sve bilo gotovo naše je Ministarstvo odredilo termin svečanog otvorenja. Svečanost je započela u prisustvu visokih gostiju: našega ministra gosp. Davorka Vidovića, gđe. Dijane Pleština, gradonačelnice gđe. Vlaste Pavić, zamjenika gradonačelnice gosp. Milana Bandića, pročelnika za zdravstvo, rad i soc. skrb gosp. Zvonimira Šoštara, gđe, Višnje Fortuna, dr. Adinde Dulčić, ravnateljice Državnoga zavoda za zaštitu materinstva i mladeži, pomoćnika ministra rada i socijalne skrbi dr. Nina Žganeca i Rajka Škarića, dr. Mirjane Zanor, predsjednik upravnog vijeća mr. Bože Svirača, saborskih zastupnika, gđe. Marine Matulović – Dropulić, gosp. Mladena Vedriša te našeg patera Cveka iz Kapi dobrote, koji je ujedno i blagoslovio našu kuću.

Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb

Zatim sam pozdravila kolege ravnateljice i ravnatelje naših srodnih kuća, predsjednike udruga nevladinih organizacija, roditelje, korisnike i naše djelatnike.

Uvaženim i zaslužnim gostima podijelili smo zahvale, koje je kao i uvijek vrhunski pripremila naša podružnica u Ilici, kao i plakate.

Ovom prilikom “Ilica” je tiskala i bilten “Naš život”, kao i prospekt u koji se uključila i naša nova lokacija.

Srčeka koja su izradili korisnici Paunovca podijelili smo zajedno s prospektima pri samom ulasku gostiju u dom.

Nakon uspješno izvedenoga programa naših korisnika – glumica, naša je draga prijateljica, Kostadinka Vjekovska otpjevala pjesmu s našim korisnikom “Vjeruj u ljubav”, a u pjevanju su se pridružili ministar, gradonačelnica i ja, te smo razdragani završili taj dio programa.

Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb Ustroj Centra za rehabilitaciju Zagreb

Slijedio je obilazak novoga doma i nakon razgledavanja su svi prisutni gosti krenuli prema bogatom domjenku, koji je nastao zahvaljujući vrijednim rukama naših sloboštinskih kuharica.

Koristimo priliku zahvaliti za ovaj divan dom našem Ministarstvu rada i soc. skrbi, kao i Gradskom poglavarstvu, a ponaosob bi nabrojili zaslužne osobe bez koji izgradnje doma ne bi uopće i bilo. I to: dr. Boži Žaji, gosp. Milanu Bandiću, gosp. Davorku Vidoviću, dr. Zvonimiru Šoštaru, dr. Nini Žganec, gosp. Rajku Škarići, gđi. Višnji Fortuna, gđi. Jeleni Čeklić, gđi. Marini Matulović – Dropulić, gosp. Mladenu Vedrišu, mr. Boži Sviraču, ing. Jasenki Miholić Rukavina, gđi. Štefici Vagić i gosp. Gordanu Hanžeku.