Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Promocija knjige Tamare Kolak

20.04.2016

Održana promocija knjige Tamare Kolak “Sjećanje na moga tatu”

“Nomen est omen ( ime je znak ) – rekli su stari mudri Latini. Ime Tamara na hebrejskom jeziku znači PALMA, a palma je u mnogim kulturama simbol savršenstva, ljepote, pobjede.”
Ovim je riječima profesor Čagalj započeo predstavljanje knjige “Sjećanje na moga tatu” Tamare Kolak u knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića na Borongaju.
Voditeljica knjižnice Jadranka Račić uputila je autorici ali i svima nazočnima tople riječi dobrodošlice i naglasila kako i ovaj događaj još jednom dokazuje da su i knjižnica i zajednica širom otvorenih vrata za sve.
Voditeljica Dislocirane jedinice organiziranog stanovanja Blaženka Filić Vulin pozdravila je i čestitala Tamari na njenoj hrabrosti i upornosti, a u dijelovima njenih pisama ocu može se i sama pronaći.
“Divimo se trkačima, njihovoj izdržljivosti i brzini, a zaboravljamo da je svaki korak jedno veliko i neobjašnjivo čudo. Divimo se velikim piscima i njihovim djelima, a zaboravljamo da je svaka izgovorena ili napisana riječ – umijeće i čudo”, rekao je profesor Čagalj.

Tamara je 2013. godine preklinjala majku da joj dozvoli da iziđe iz institucije i živi u zajednici. Taj vapaj je Tamarina hrabrost i odlučnost, Tamarina knjiga je simbol savršenstva, ljepote i pobjede.
Tamara, tvoja snaga nas obvezuje, tvoja odlučnost nama je putokaz.