Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Predstavnice Centra za rehabilitaciju Zagreb predstavile projekt „Razvoj usluge Odmor od skrbi uz osnaživanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji“

24.03.2021

Predstavnice Centra za rehabilitaciju Zagreb, u utorak 23. ožujka 2021., prezentirale su projekt pod nazivom „Razvoj usluge Odmor od skrbi uz osnaživanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji“. Prezentaciji u Ministarstvu nazočile su državna tajnica Marija Pletikosa i suradnice.

Projektom je omogućeno osnivanje mobilnog stručnog tima koji pruža inovativnu izvaninstitucijsku socijalnu uslugu za 15 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi i omogućava odmor od skrbi za 20 članova obitelji osoba s intelektualnim teškoćama.

Projekt uključuje i jačanje kapaciteta stručnjaka Centra za rehabilitaciju Zagreb te partnerske udruge Korablja koji pružaju navedene usluge. Cilj projekta je ojačati mogućnosti za život u zajednici osnaživanjem odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji u svrhu prevencije institucionalizacije.

Inovativna usluga odmor od skrbi uvrštena je u novi Nacionalni plan za razvoj socijalnih usluga od 2021. do 2027. godine.