Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Poziv na predavanje stručnjaka iz Velike Britanije

08.05.2017

Poštovani i dragi svi,

s velikim zadovoljstvom najavljujemo prvo u nizu događanja povodom 70. obljetnice Centra za rehabilitaciju Zagreb i 33. obljetnice podružnice Sloboština.

Pozivamo Vas na predavanje stručnjaka iz Velike Britanije: Faculty of Health and Applied Sciences, University of the West of England, Bristol (UWE), Service for Children with Learning Disabilities i Belbrook Children’s Short Breaks Service, uz osiguran prijevod.
Usluge za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama (IT) diljem Velike Britanije pružaju se različitim modelima kroz široku lepezu zdravstvenih i socijalnih pružatelja usluga. Iako pojedine regije Velike Britanije koriste različite modele, sada sva djeca s posebnim potrebama imaju Plan obrazovanja, zdravstva i skrbi (EHCP) kojim se procjenjuje i planira skrb od 0-25 godina, uključujući i usluge tranzicije prema službama za odrasle osobe s IT.

Sam Greedy, Helen Frith, Nick Preddy

Pružanje usluga za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama u Velikoj Britaniji

srijeda 10. 5. 2017. u 14.00 sati
podružnica Sloboština Centra za rehabilitaciju Zagreb, Nikole Andrića 3,
dvorana Trokut

Sam Greedy , Specialist Service for Children with Learning Disabilities, Bristol, licencirana sestra za podršku osobama s IT u zajednici (Community Learning Disabilities Nurse), radi s djecom i njihovim obiteljima kao dio multidisciplinarnog tima u lokalnoj zajednici; predstaviti će strukturu i način rada tima te dati osvrt na svoju ulogu u timu.

Helen Frith , Belbrook Children’s Short Breaks Service, licencirana sestra za podršku osobama s IT (Learning Disabilities Nurse), dio je voditeljskog tima za pružanje usluge „Odmor od skrbi” ili „Kratki odmor“ za djecu s IT. Predstaviti će način rada ove službe i dati osvrt na rad u zajednici.

Nick Preddy , viši predavač na Faculty of Health and Applied Sciences, University of the West of England, Bristol (UWE), Odsjek sestrinstva i porodiljstva, Katedra za mentalno zdravlje i intelektualne teškoće, dati će osvrt na obrazovni program “Nakon 16” za mlade s motoričkim teškoćama i IT. Predstaviti će uvjete, programe i pomagala dostupne za mlade, moguće ishode i izazove s kojima se susreću, kao i brojne obrazovne, zdravstvene i socijalne usluge potrebne za podršku mladima s kompleksnim zdravstvenim potrebama i invaliditetom.

S poštovanjem,

predstojnica podružnice Sloboština
mr. sc. Teodora Not