Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Poziv na izložbu radova nastalih na Radionicama likovne terapije VI

30.11.2020

 Poštovane/i,

bila bi nam izuzetna čast kada biste se odazvali našem pozivu i posjetili izložbu radova nastalih na Radionicama likovne terapije VI  – „Suvremena art terapija i njezina važnost u revitalizaciji društva“.

Izložba će biti upriličena 30. studenog , od 16 sati, u Muzeju Prigorja – galeriji Kurija u Sesvetama.

 Program ovogodišnjih Radionica kreativne art terapije VI zamišljen je kao niz kreativnih radionica u kojima su pod mentorstvom specijaliziranog art terapeuta i grupe umjetnika, profesora i likovnih pedagoga, kreativno stvarali članovi lokalne zajednice, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi Kuće sv. Franje Vugrovec.

A ovogodišnji ciklus od četiri radionice objedinjen je jedinstvenom infrared metodom, tj. novom tehnologijom slikanja, ali pod nemilom  temom  – „kako na nas utječu nametnuti pandemijski uvjeti i pravila“ i kako smo tome usprkos, pronašli načine da stvaramo i družimo se putem slike.

Od kolovoza pa sve do sredine studenoga štićenici CRZ-a i mališani caritasove kuće zajedno sa sedmero likovnih umjetnika: Petkom Jovanovskom iz Makedonije, Krzysztofom Bartnikom iz Poljske, Mercedes Bratoš, Ivicom Fišterom, Petrom Košijem, Ivicom Petrašem i prof.Vilkom Žiljkoma pod mentorstvom art terapeutkinje CRZ-a Blanke Stančić Puhak i podukom infrared tehnologije, slikali su i risali  „dvostruke slike“ i aktualne „corona“ motive

Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je suradnje umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se takove osobe bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu, kroz poticanje suradnje i s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i  organizacija. Stoga i ove godine naš likovno terapijski projekt završavamo izložbom u Muzeju Prigorja u Sesvetama, u kojem, već tradicionalno izlažemo svake Izložbu realiziranu novčanom potporom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, smatramo od iznimne važnosti za kulturu i socijalnu osviještenost naših građana.

 

S poštovanjem,

 

Sanda Stanaćev Bajzek, voditeljica programa i kustosica izložbe

Kontakt: 0981780190