Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

OBILJEŽAVANJE 60. OBLJETNICE CENTRA

07.02.2008

OBILJEŽAVANJE 60. OBLJETNICE CENTRA ZA REHABILITACIJU ZAGREB

Obilježavanje svake obljetnice postojanja i rada našeg Centra događaj je koji godinama dijelimo s našim korisnicima, njihovim roditeljima, prijateljima ustanove i stručnjacima s kojima surađujemo. Slijedom toga Stručni tim je prihvatio moj prijedlog obilježavanja ovogodišnje obljetnice na nešto drugačiji način što je iziskivalo godinu dana intenzivnog rada i priprema svih zaposlenika. Vrijedilo je jer 60. godina postojanja ustanove koja skrbi za 500 osoba s intelektualnim teškoćama i koja svake godine unapređuje svoje programe zaslužuje dobru prezentaciju široj okolini.
Svečani dio proslave održavao se u hotelu Westin u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministrstva znanosti, obrazovanja i športa te Poglavarstva grada Zagreba dana 22. 11. 2007. od 10 – 13 sati.
Taj dio obilježavanja bio je ispunjen emocijama željeli smo poveljama i medaljama zahvaliti zaslužnim stručnjacima i prijateljima koji su godinama bili uz nas i podržavali naše nove i svake godine šire programe ,što nije uvijek bilo jednostavno.
Stručni tim Centra koji godinama zajedno samnom uporno ide naprijed i vodi ovaj Centar zavrijedio je biti predstavljen i na taj dan dobiti također medalje za sve učinjeno.
Svi vrijedni djelatnici koji u Centru rade više od 30 godina zaslužili su javnu pohvalu na ovoj obljetnici uz posebno isticanje i na ponos svima nama željeli smo i drugima predstaviti gđu. Zdenka Škorlić koja je 47 godina provela radeći u našem Centru.
O svemu što radimo u Centru govorio je film snimljen za tu prigodu pod nazivom «Nitko nije otok 2» koji su u potpunosti pripremili naši djelatnici, sadašnji i oni koji su već umirovljeni ali su i dalje s nama.Gđa. Seida Bilić, socijalna radnica napisala je scenarij, a režiser je bio naš Danijel Šimunić uz asistenciju prof. Mladena Mužeka, psihologa u Centru..
Obzirom da smo nadaleko poznati po likovnoj koloniji na Paunovcu tada smo i taj dio našeg rada pokazali prijateljima koji su bili s nama. Korisnici Orlovca i drugih radionica su se predstavili malim dijelom svojih prekrasnih radova koje svakodnevno izrađuju sa svojim profesorima.
Na prijedlog pomoćnika ministra zdravstva i socijalne skrbi gosp. Keserice Dragutina tim povodom naš tim je pripremio Stručni simpozij međunarodnog karaktera pod nazivom «Različiti po sposobnostima-jednaki po pravima» gdje smo uz sudjelovanje poznatih stručnjaka iz zemlje i inozemstva mogli slušati o najnovijim postignućima na području rada s osobama s intelektualnim
teškoćama.

Prof. Vesna Muraja
Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb