Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

Izleti u Šimatovo

21.09.2012

IZLETI KORISNIKA RADIONICA DISLOCIRANE JEDINICE U ŠIMATOVO U GORSKOM KOTARU

Korisnicima Dislocirane jedinice bio je organiziran peterodnevni izlet u Šimatovo u dva termina, od 20.08. do 25.08. 2012. (15 korisnika), te u terminu od 27. 08. do 31.09. 2012.(16 korisnika) uz stručnu i podržavajuću pratnju.
Izletom i boravkom u Šimatovu korisnici su imali prilike koristiti aktivnosti dobro organiziranog slobodnog vremena te primjenjivati naučene vještine samostalnog života.
Poštujući želje i mogućnosti korisnika provođene su šetnje okolicom ujutro i popodne, igre frizbijem, badminton, vožnja biciklom,igra skrivača, košarka, izleti na Kupu i Vražji put – Zeleni vir te su organizirane plesne večeri (disko).
Korisnici su aktivno sudjelovali u pripremi jela (palačinki i voćnog kolača), te u serviranju stola, pospremanju nakon obroka, slaganju suđa u perilicu, metenju i usisavanu blagovaone i dnevnog boravka te u održavanju sanitarnog čvora.
Sve navedene aktivnosti bile su prožete druženjima, razgovorima i raznolikim međuljudskim odnosima gdje su korisnici učili i primjenjivali toleranciju , međusobno uvažavanje i empatiju.
Zadovoljstvo korisnika ovim pozitivnim iskustvom dobar je motiv da se takve aktivnosti nastave i izmjenjuju unutar Dislocirane jedinice i ostalih podružnica Centra za rehabilitaciju Zagreb.