Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

FESTIVAL PRIJATELJSTVA u Sloboštini.

14.06.2012

U Centru za rehabilitaciju Zagreb u podružnici Sloboština, u subotu 02. lipnja održan je prvi Festival prijateljstva.
Festival je otvorio gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić. Otvorenju su prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gospođa Višnja Fortuna, te brojni pripadnici hrvatskog javnog života: Sanja Doležal, Matija Vujica, Sandra Bagarić,
Jure Popović, Juliana Matanović, Sanja Pilić, Zrinka Cvitešić, Hrvoje Rupčić, Saša Buneta – Milivoj Lulek, Zlata Muck, Luka Bulić,Lea Dekleva,Mihovil Nakić, Evelin…..

Cilj ove manifestacije je poticanje još bolje suradnje s lokalnom zajednicom i uspješnom integracijom djece i mladih s intelektualnim teškoćama. Djeca i roditelji naselja Sloboština, ali i posjetitelji iz drugih zagrebačkih naselja, imali su priliku upoznati se sa djecom i roditeljima korisnicima usluga podružnice Sloboština kroz niz sportskih, zabavnih i kreativnih radionica.

Zajedno su: bojali veliku tenisicu, izrađivali su različite ukrase, uporabne predmete, nakit. Sudjelovali u savladavanju prepreka senzoričkog poligona, u kazališnoj predstavi Pinokio, čitali priče u čitaonici, učili znakovni jezik, te u plesnoj radionici iskusili radosni ritam pokreta. Mame, tete, bake i djedovi imali su priliku izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Nakon torte, koju je poklonio domaći proizvođač čokolade Nautilus, druženje je završilo milenijskom fotografijom gosp. Šime Strikomana.

Veliko hvala gradonačelniku, koji je još jednom pokazao da je veliki prijatelj naše kuće – riječi su ravnateljice gospođe Vesne Muraje.

Gradonačelnik gosp. Milan Bandić se veseli dolasku na drugi Festival prijateljstva koji će se održati i sljedeće godine.

Hvala svima koji su nas nesebično podržali.