Postavke
Veličina fonta:
+
-
Kontrast:
+
-
Izgled:
+
-

Arhiva aktualnosti - objava

25 godina Likovne kolonije Paunovac u Zagrebu

18.07.2005

Pod Visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Gradskog poglavarstva grada Zagreba održana je svečana promocija Monografije Centra za rehabilitaciju ”Zagreb”, pod nazivom ”25 godina Likovne kolonije Paunovac”.
Centar za rehabilitaciju ”Zagreb” pri Podružnici Paunovac već 25 godina, počevši od 1980. godine, organizira Likovnu koloniju Paunovac namijenjenu djeci i mladeži sa posebnim potrebama. Tijekom 25 godina Likovna kolonija Paunovac stekla je veliki ugled u umjetničkom svijetu kako u našem gradu, Hrvatskoj, pa i izvan naše zemlje.
Kroz Likovnu koloniju prošlo je preko 600 eminentnih umjetnika svih profila. Zahvaljujući tako divnim i humanim ljudima Centar je stekao vrijednu umjetničku zbirku od preko 1500 umjetničkih radova raspoređenih po svim podružnicama Centra.
Temelji cilj likovne kolonije Paunovac bio je promicanje likovnog stvaralaštva naših korisnika, te okupljanje i druženje i neposredni rad umjetnika i djece. Na taj način Kolonija je ostvarila svoje jedinstvenu, humanu i kulturološku zadaću.
Ove godine, 17.06.2005. godine Centar je organizirao promociju Monografije ”25 godina Likovne kolonije Paunovac” u Zagrebu.
Velebna svečanost se održala u Starogradskoj vijećnici i galeriji ”Kristofor Stanković”.
Uvodnu riječ imala je ravnateljica Centra prof. Vesna Muraja kao i voditelj Likovne kolonije Paunovac mr. Ante Živković.
Likovni osvrt na nastala umjetnička djela dao je povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić. Povijesni presjek o trajanju Likovne kolonije dao je književnik Josip Palada.
Uzvanike su pozdravili eminentni gosti: Predsjednik Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Zvonimir Šostar, a izložbu je otvorila državna tajnica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić.
Na kraju je za uzvanike priređen svečani domjenak uz prijateljstvo i druženje.
Centar je još jedanput pokazao kako se mogu putem angažmana u umjetnosti ostvariti humani ciljevi rehabilitacije za dobrobit djece i mladeži našeg Centra.

Hvala im na svemu od srca za sve što su učinili za naš Centar kao i za djecu našega Centra zbog kojih je sve ovo počelo i traje, a nadam se i trajati će još dugo na dobrobit korisnika Centra, našeg grada Zagreba, kao i Lijepe naše.

mr. Ante Živković