Centar za rehabilitaciju Zagreb


  • English language

Dislocirana jedinica - Zaprešić

Proizvodi radionice Zaprešić

Radionica Zaprešić djeluje od 2000. godine, a od 2005. godine ugodnije živimo i radimo u lijepom prostoru ( kanadskoj kući ), na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 77a koju smo dobili na korištenje od grada Zaprešića što je  znatno utjecalo na kvalitetu života naših korisnika.

U poludnevni program radne okupacije i psihosocijalne rehabilitacije uključeno je 20 korisnika s područja grada Zaprešića i općina u okruženju od čega 15 korisnika koristi svakodnevni prijevoz kombijem. Ovaj prijevoz kombijem osigurava grad Zaprešić.

Mi smo radionica koja uživa veliku i svestranu podršku lokalne uprave i cijele zajednice. Tako su na pr. naše božićne čestitke prepoznate i vrlo tražene kao svojevrstan brend, ali i vaze za suho cvijeće, okviri za slike, pozivnice i zahvalnice za vjenčanja, magnetići od gipsa, ručni radovi i drugo.

Kako bi prezentirali i prodali svoje proizvode, ali istovremeno i prezentirali ulogu naše ustanove u lokalnoj zajednici, te potakli na prihvaćanje različitosti, grad Zaprešić nam je omogućio sudjelovanje na gospodarskim i drugim događanjima u gradu i okolici. Možemo reći i s ponosom istaknuti da je Radionica Zaprešić prepoznatljiv društveni subjekt koja je dio zajednice koja mari! Moramo istaknuti i važnu ulogu odnosa s javnošću putem lokalnih medija, elektronskih i tiskovnih, koji svojim interesom i medijskim prostorom doprinose boljom informiranošću i rušenju predrasuda, te  podizanju svijesti i razvoju sredine kao zajednice po mjeri svakog čovjeka.

Osluškujući potrebe svoje zajednice nastojimo proširiti svoj rad uvođenjem novih usluga kao što su skrb u vlastitoj obitelji ( patronaža ), savjetovalište, te zapošljavanje uz podršku na otvorenom tržištu rada, a s ciljem da svaki naš korisnik kao posebna individua bude uključen u različite aktivnosti života čime ga osposobljavamo za što samostalniji život u prirodnoj sredini a to u konačnici znači prevencija institucionalizacije.

 
  • CR Zagreb
  • Dislocirana jedinica - Zaprešić
  • Udruga za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama Ivančica

Aktualnosti

14.3.2020.

KORONA VIRUS

naputci i preporuke u svrhu sprječavanja epidemije bolesti...

Opširnije »

Arhiva aktualnosti »