Centar za rehabilitaciju Zagreb


  • English language

Aktualnost

2.10.2018.

ATAAC 2018

ATAAC 2018 – Konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji

Konferencija se održava od 17. do 19. listopada 2018. god. u hotel Westin Zagreb. Doći će 30 predavača iz 10 zemalja - stručnjaci i korisnici asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.
Web stranica konferencije je: http://www.ataac.eu/hr/

Konferencija je je i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović.#‎ATAAC2018‬ konferencija je za sve koji rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom i žele naučiti više o učinkovitoj primjeni asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Od edukacijskih rehabilitatora, radnih terapeuta, logopeda, učitelja, fizioterapeuta i ostalih djelatnika ustanova, škola, centara do korisnika ( djeca s teškoćama i osoba s invaliditetom) i njihovih roditelja i skrbnika.Svaki od tri dana ima specifičan fokus:

1. dan - Djeca, škola i obrazovanje

2. dan - Potpomognuta komunikacija, rehabilitacija i radno mjesto

3. dan - Senzorna stimulacija, autizam i rana intervencijaNeke od tema predavanja su:

Inkluzivna učionica: Kako asistivna tehnologija može pomoći djeci s teškim kognitivnim teškoćama

Kako podučavati djecu s poremećajima iz spektra autizma pomoću asistivne tehnologije

Senzorna stimulacija i integracija u multisenzornom okruženju

Autizam i AAC - Kako kontrolirati poremećaje u ponašanju

Prava roditelja djece s teškoćamaNa jednom mjestu moći ćete čuti vrhunske stručnjake koji rade s djecom s teškoćama a dolaze iz Amerike, Engleske, Njemačke , Švedske i sl.
Saznajte više na: http://www.ataac.eu/hr/

Simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik je osiguran.Svake godine za vrijeme konferencije se održavaju radionice a od ove godine bit će i organiziran vođeni obilazak po štandovima kako bi se u što kraćem vremenu mogla upoznati sva oprema koja će biti izložena.


Svi sudionici konferencije koji su ujedno i djelatnici odgojno - obrazovnih ustanova mogu prijaviti svoje sudjelovanje i na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje: http://www.ataac.eu/hr/


Još nije kasno da osigurate vaše mjesto na jednoj od najvećih svjetskih konferencija u ovom području http://www.ataac.eu/hr/
Vidimo se uskoro!

Priložene fotografije:
ataac 2018ataac 2018
Priloženi dokumenti: